interest, interest 2016

Fun Interview Questions (and their Answers)

photo credits here

By Zack Soh

Whether applying for leadership positions, or universities, most of us will probably need to sit through at least one interview some time in the future. And you probably don’t like interviews; nothing better than sitting in a chilly room for half an hour with 3 scary people scrutinizing you and your life. And as you sit there, waiting to be asked the standard question of “What are your strengths and weaknesses?”, you hear, “Why are manhole covers round?” Right at that instant, you know you should have cleaned your ears the day before. And maybe read an encyclopedia for added measure.

These seemingly fun interview questions are actually the downfall of many promising candidates. So if you ever encounter such a boss-level question in the future, how will you deal with it?

Well, the most important tip is  keep calm, and don’t stare at the interviewer like a goldfish. Take your time to think about the question, and ask additional questions for clarity if you have to. Keep in mind that it’s not so much your answer that matters, but the process through which you arrive at your answer. Your thought processes can give the interviewer an idea of your principles and motivations.

Now for the fun stuff: the actual interview questions! (Model answers vary, so I’ll be adding a witty/stupid (cough) answer you can give instead)

Q1: How many cows are there in Canada? (Google)
Answer: As many as the number of people voting for Donald Trump.

Q2: What song best describes your work ethic? (Dell)
Answer: The lazy song.

Q3: What do you think about when you’re alone in your car? (Gallup)
Answer: How to run down my neighbor without getting caught.

Q4: How would people communicate in a perfect world? (Novell)
Answer: If it were a perfect world, why would people need to communicate?

Q5: If you had switched your phone to silent mode, but it still somehow rings really loudly now, what would you tell me?
Answer: Sorry, got to go, just struck toto, I don’t need this job anymore.

Q6: What would you do if you were the sole survivor of a plane crash? (Airbnb)
Answer: Be glad I was flying solo that day.

Q7: What did you have for breakfast today? (Banana Republic)
Answer: The blood of my enemies.


 

Editor’s note: These answers have not actually been trialed, so…

Advertisements